RÓLUNK

A Váci Kolping Család a rendszerváltozás korai időszakában, 1993-ban alakult, német mintára, országosan elkezdődött szerveződés eredményeképp.

Azóta hol többen, hol kevesebben, de rendületlenül állunk a keresztény gondolatok, a közösségépítés, tenni akarás, lelki feltöltődés-fejlődés, jótékonyság mellett.
Hatalmas veszteség ért minket, mikor elnökünk, Kucsák Béla 2014-ben itt hagyta a földi életet. Ezt az űrt nem tudjuk, nem is lehet betölteni. Testvére Kucsák Gábor vette át a vezetést, és építgeti azóta is a Kolping családot, mind tagságilag, mind szó szerinti éptkezéssel.

Közösségünk kulturális, oktatási, jótékonykodási, közösségi programokat szervez, szoros együttműködéssel a Vác alsóvárosi római katolikus plébániával.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Keszthelyi Ferenc püspök atya, utána Dr. Beer Miklós püspök úr is helyet biztosított közösségünk számára, 2019-től, pedig Marton Zsolt megyéspüspök atya viseli szívén közösségünk sorsát, így a püspöki palotával szemben egy patinás épület használói lehetünk!

Elnök: Kucsák Gábor (2014-)

Jelenlegi prézesünk: Dr. Varga Lajos segédpüspök

kolpingvaci@gmail.com

Telefonszám

+36-30-9603-773; +36-30-552-8822

Közösségi házunk

2600 Vác, Migazzi tér 4.

Csatlakozz egy jó közösséghez!

Mit is csinálunk?

Lelkiprogramok

Lelkigyakorlatok, beszélgetések

Minden korosztály

Közösségünk minden korosztály számára nyitva áll. Az idősebbek és a gyerekek is jól érzik magukat a programokon.

Közös programok

Számos közös programon veszünk részt, adventi és húsvéti előkészületek, közös sütögetés, kirándulás.

2023 nyarán először szerveztünk gyerekeknek nyári tábort! Nagy sikerrel zárult!

Jótékonyság

Gyűjtések.

Zarándoklatok

Évente rendszeresen legalább három zarándoklatot szervezünk. Alapvetően biciklivel. Az utóbbi években kibővültek gyalogos és autós résztvevőkkel a zarándoklataink.

Nem csak családok

Fő célunk a családok megszólítása, hogy a szabad időt tartalmasan együtt töltsük, de mégis korosztályra szabottan, ugyanakkor mindenkit szeretettel látunk, egyedülállót, gyermekét egyedül nevelőt.

ÉV

1993-tól közösségünk kulturális, oktatási, jótékonykodási, közösségi programokat szervez, szoros együttműködéssel a Vác alsóvárosi római katolikus plébániával.

Elnök: Kucsák Gábor

Jelenlegi prézesünk: Dr. Varga Lajos segédpüspök

BEFEJEZETT PROJEKTEK

Évente 6-7 eseményt rendezünk, szervezünk rendszeres programjaink is vannak. Minden programunk ingyenes!

Fotók

sok együtt töltött óra